A Capriccio vendége Varga László Szilárd

A Capriccio különleges adással várja ma délután 4 órától hallgatóit. Zsoldos Dávid szerkesztő-műsorvezető társa Novotny Anna ugyanis, az új évadtól kezdve a német Eduard-von-Winterstein Színházban dolgozik művészeti titkárként és a színház intendánsának referenseként. Zsoldos Dáviddal rögtön mikrofonvégre is kapták Anna kollégáját, a színház operatársulatának magyar basszistáját, Varga Lászlót.

Varga László Szilárd első vokális képzését a Bartók Béla Konzervatóriumban kapta, mielőtt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énektanulmányait énekes szólistaként és énektanárként elvégezte 1998 -ban. Opera- és koncerttevékenysége 1993 -ban kezdődött Magyarországon, Sarastro szerepével a „Varázsfuvola” -ban. Németországban 1996 -ban debütált a mainzi Messiás -előadáson. Egy évvel később a Budapesti Kamaraopera együttes tagja lett, amellyel élénk koncerttevékenység kezdődött életében. Számos koncerten, oratóriumban, operában szerepelt Magyarországon, Németországban és Franciaországban. 2000 és 2006 között a Städtische Bühnen Münsterben V. Ullmann „A megtört krug” című művében énekelte Waltert nagy sikerrel.


2007 óta dolgozik az Annaberg-Buchholz-i Eduard-von-Winterstein-Színházban. Itt olyan szerepeket játszott, mint Sarastro a „Varázsfuvola” -ban, Pater Guardian „A sors erejében” vagy báró Ochs auf Lerchenau a „Der Rosenkavalier” -ben és Don Pasquale az azonos című operában. Repertoárjában oratóriumok, operák, operettek, musical egyaránt szerepel. A színházi munkái mellett, rendszeresen részt vesz nemzetközi opera- és koncertfesztiválokon, valamint vendégszerepel nemzetközi hírű koncerttermekben.

Varga László Szilárd a Capriccioban mesél budapesti tanulóéveiről, és arról, hogyan került ki kalandos úton Németországba. Szó esik a praktikus tapasztalatokról, és arról, hogyan is működik egy kisebb, ámde több műfajban működő német színház, valamint természetesen az új évad különlegességeit is áttekintik a mai műsorban. 

forrás: http://www.laszlo-varga.com/#about

Back To Top