A Capriccio vendége Alpár Balázs zeneszerző

A Capriccioban Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége Alpár Balázs zeneszerző.

Alpár Balázs zeneakadémiai végzettségű, számos műfaji területen aktív, többszörös díjnyertes zeneszerző, az Európai Filmakadémia tagja. Kamaraegyüttesek, kórusok, szimfonikus zenekarok számára írt koncertdarabok, elektronikus és jazz-kompozíciók mellett nagyszámú filmzenei, színházi és reklámzenei alkotás fűződik nevéhez. Alkalmazott zenei produkciós műhelyét a legendás Pannónia Stúdió falain belül vezeti.

Alkalmazott zeneszerzőként olyan mozifilmekhez, sorozatokhoz, reklámokhoz komponált zenét, mint az “ULTRA” (HBO Europe), “Egy kupac kufli”, “Virtuózok”, “Teljes szívvel”. A Művészetek Palotája (Müpa) és a Klasszik Rádió hangarculatának megalkotója, a Kedd Animációs Stúdió állandó zeneszerzője és sound designere. A bécsi zeneakadémián tanult médiazeneszerzést az Oscar-jelölt Klaus-Peter Sattler tanítványaként. A közelmúltban olyan hazai és nemzetközi partnerekkel dolgozott együtt, mint az HBO, az MTVA, az AMC Networks, Zomborácz Virág, Szász Attila, Jankovics Marcell, M. Tóth Géza filmrendezők, Lackfi János költő, a Prima Primissima Gála, a Vodafone, a Philips, a General Electric, a Bonbonetti, a Holnap Kiadó, vagy az osztrák ORF rádióadó.

Hangszeres előadóművészként rendszeresen lép színpadra mint a Fugato Orchestra és a Fele Királyság együttesek vezetője és billentyűse. Koncertjein az elmúlt időszakban közreműködtek többek között Harcsa Veronika, Tompos Kátya, Tátrai Tibor, Hien, Delov Jávor (Random Trip), Nikola Parov, valamint Laár András.

Oktatóként rendszeresen tart csoportos és egyéni foglalkozásokat. Zenei coaching szolgáltatásait, valamint több korosztály számára kidolgozott interaktív zenei ismeretterjesztő programjait számos cég és iskolai szervezet veszi igénybe. Filmzenei karakterfejleztést oktat egyetemeken (SZFE, Pécsi Tudományegyetem), a Friss Hús és az Anilogue Filmfesztiválon, és az Artisjus szakmai rendezvényein. Zenei tanácsadóként többek között a TEDx Danubia konferenciák szervezését segíti.

Szó lesz ma délután az alkalmazott zeneszerzés rejtelmeiről, Alpár Balázs bécsi egyetemi éveiről és tanári tevékenységéről is. Egy nemrégi bemutatója kapcsán szóba kerülnek a Kuflik, hiszen ő szerezte a zenét a népszerű magyar mesesorozathoz.

 

forrás: https://mediazene.hu/

Back To Top