BUDAPESTRŐL LOS ANGELESBE LISZT ZENÉJÉVEL

A Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny harmadik alkalommal rendezi meg jótékonysági gálaestjét vasárnap,  amelynek teljes bevétele a novemberben megrendezendő Los Angeles-i verseny magyar indulóinak részvételi és utazási költségeit fedezi.

A Liszt Jótékonysági Gálaest megalkotója Polgár Éva zongoraművész és művésztársai olyan páratlan estére invitálják a közönséget, amelyben a zene  élvezete mellett a kultúra támogatására is van lehetőség.

Az est zongora virtuózai immár harmadik alkalommal töltik be a Pesti Vigadó pompás Dísztermét, ahol maga az est névadója, Liszt Ferenc is adott jótékonysági koncertet.

Fellép Mocsári Károly Liszt Ferenc-díjas zongraművész; Kovács Gergely Junior Prima-díjas zongoraművész, a budapesti és Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyek díjazottja; Polgár Éva zongoraművésznő, az est házigazdája egyben a Los Angeles-i Liszt Verseny társigazgatója; valamint Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán, a Los Angeles-i Liszt Verseny utazási ösztöndíj pályázatának nyertesei, a Zeneakadémia hallgatói.

Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán november 19-20-án vesz részt a Los Angeles-i megmérettetésen. Számtalan pályázó közül a magas rangú szakmai zsűri kettőjüket választotta ki Magyarország képviseletére a nemzetközi versenyen.

Az ünnepélyes ösztöndíj átadóval egybekötött koncertet Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész vezeti.

 

Az Impresszió rovat vendége: Polgár Éva zongoraművész, az est házigazdája és egyben a Los Angeles-i Liszt Verseny társigazgatója

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.14.

Back To Top