Az UNICEF Magyarország és két kis dínó világkörüli útra hív

Az UNICEF Magyarország összefogott Berg Judit írónővel, és ismert mesefiguráival, a két kis dínóval, akik útra kelnek és bemutatják a magyar gyerekek és szüleik számára a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait.

 

A különleges programra előfizető családok egy éven át, havonta egy névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel, térképpel, képeslappal és kreatív feladatlapokkal, így a család a szervezet segítségével együtt „utazhatja be” a világot. Idehaza Berg Judit írónő ismert mesehősei, Trikó és Nyamm, a közismert két kis dínó kalauzolja el a kis felfedezőket 12 távoli országba, hogy az ott élő gyerekek mindennapjait kedves mesékbe szőve mutassa be.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar nyelven olvasó gyerekek megismerjék a világot, lássák sokszínűségét, és megismerjék a velük egykorú gyerekek életét, ez mélyítheti az empátiájukat. A két kis dínó egy hamarosan hatrészesre bővülő meseregény sorozat főszereplője. Tűzön-vízen át összetartanak, mégis mindennaposak köztük az összezörrenések” – mondta Berg Judit. A leveleket az előfizető gyerekek számára névre szólóan küldik el, hogy havonta megérkezzen a postaládájukba. A levelek mellé térképet, képeslapot, megoldandó feladatokat és sok-sok érdekes információt is kapnak a kalandvágyó olvasók. Utazásuk 12 hónapig tart, a 12 hónap alatt 12 országból jelentkezik Trikó és Nyamm. A gyerekek nemcsak együtt kalandoznak a dínókkal, hanem közben együtt nehéz körülmények között élő gyerekeken is segítenek.

Az elsősorban 4-10 éveseknek szóló meséken keresztül megismerhetik az adott országban élő gyerekek világát. A mesék mellett kreatív feladatlapokat, térképet, képeslapot és az adott országról sok érdekes információt is rejt a csomag, ezek játékos módon edukálják őket, legyen szó akár a kézmosás vagy az oktatás fontosságáról, de megismerhetik az UNICEF munkáját is az adott országokban. Az előfizetésre fordított összeg segítségével tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert, oktatást kapnak a leginkább rászoruló gyerekek.

 

Aki szeretne olvasgatni, látogasson el ide: https://unicef.hu/ket-kis-dino?utm_source=klasszik%20radio&utm_medium=cikk&utm_campaign=klasszik-radio-ket-kis-dino

Balázs Katát, az UNICEF Magyarország kommunikációs osztályvezetőjét arról is kérdeztük, mi adta az ötletet, van-e hasonló kezdeményezés más országokban; és a két kis dínó hogyan segítheti a kampányt? 

 

Back To Top