Az ÓDZ és az Eötvös Gimnázium találkozása

Indul az Egy hét a Danubiával program, amely az Óbudai Danubia Zenekar kimondottan a 14-16 évesek számára  állított össze.

A program során Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője ellátogat az érdeklődő csoportokhoz, osztályokhoz. Az első, „kedvcsináló” beszélgetés után a diákok 3-4 fős csoportokat alkotva felveszik a kapcsolatot kisorsolt „mentorukkal”, a zenekar tagjaival, akiket a későbbiekben elkísérhetnek egy napjuk során, és megismerhetik a zenészek sok esetben egyedi mindennapjait.
A mostani alkalommal Mező Péter, Jobbágy Boglárka, Radics Ádám, Dr. Olaszyné Szabó Anita, Kurucz Krisztián, Botár Bence, Tekula Endre, Hámori Máté lesznek a mentorok.
A diákok később több alkalommal ellátogatnak a zenekar próbáira, ahol megismerhetik a különböző hangszereket, a zenekar felépítését, a próbafolyamat összeállítását. A program része egy találkozó a karmesterrel és a műsor szólistájával is. majd a főpróbát és a koncertet is meghallgatják.  vesznek az adott koncert Beavatón előadásán is.

Március 21-én Hámori Máté először találkozik a gimnazistákkal, ahol játékos ismerkedést követően a diákok megismerik a teljes projektet. A második szakaszban kerül sor a csoportok önálló munkájára, amikor a fiatalok elkísérik mentoraikat délutáni vagy esti programjaikra. A diákok akár zeneiskolai teendők, jóga, Operaházi-próba, lemezfelvétel, vagy hangszerkészítés közben figyelhetik meg a zenészek hétköznapjait. A diákcsoportok ezután egymásnak is bemutatják mentoraik hangszerét, és mesélnek a személyes találkozás élményéről. Az adott koncert karmestere – az első programban Medveczky Ádám – a próbálandó darabokról mesél a gyerekeknek. Az összpróbába, és főpróbába való betekintés után a diákok a Zeneakadémiát is bejárják, majd az Eckhardt Gábor által vezetett Beavató után megtekintik a koncertet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Back To Top