A TALAMBA ÉS A SWING Á LA DJANGO AD KÖZÖS KONCERTET A GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLYBAN

Idén ötödik alkalommal lesz Barokk Randevú, ami aKúlArt Produkció minifesztiválja.

A jövő vasárnapi eseményen két különleges koncerten vehet részt a közönség.

Az Ábrahám Consort és vendégművészeik egy ízig-vérig barokk est élményével ajándékoznak meg minket, míg a Talamba Ütőegyüttes és a Swing à la Django nagykoncertjén barokk és klasszikus zenei örökzöldeket hallhatunk 20. századi köntösben, sok izgalmas improvizációval.

A koncertsorozatot a szervezők és a fellépő művészek barokk zene iránti szeretete hívott életre, elsődleges célja, hogy minőségi klasszikus zenei élményt nyújtson látogatóinak, főúri módon berendezett helyszíneken, igényesen összeállított és különleges zenei programmal

A Liszt-díjas Talamba Ütőegyüttes és a legnépszerűbb magyar swing zenekar, a Swing à la Django közös koncertjükben barokk és klasszikus zenei örökzöldeket idéznek fel, melyeket a 20. század legismertebb tánczenei stílusaival vegyítenek és egyúttal rengeteg improvizációval fűszereznek.

A koncert látogatói betekintést nyerhetnek a két zenekar legújabb, 2023-as nagyszínpadi showműsorába is, melyből több részlet is felcsendül majd az este folyamán.

A 2021-es és 2022-es DAL döntős Swing à la Django a nemzetközi pódiumokon is sikert sikerre halmozó formáció. A 2019-es évet a bécsi Musikvereinban kezdték, azóta a londoni Sohotól a pekingi koncerttermekig körbeutazták a világot. Az elmúlt két évben a hazai fesztiválok állandó fellépői, magával ragadó előadásmódjuk és zenei virtuozitásuk azokat is azonnal meghódítja, akik először vesznek részt pörgős koncertjeiken. A Django pop és a Hungarian Django swing műfaj megalkotása szintén az ő nevükhöz kötődik.

 

Vendégünk: Lombos Pál, a Swing a la Django vezetője, bőgőse

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.08.04.

Back To Top