A KARAKTERES, KORTALAN NŐI ARCKÉPEK MŰVÉSZE: HULLAN BEA – PORTRÉK

 

Különleges hangulatú kiállításra invitáljuk hallgatóinkat. November 6-án a Próféta Galériában nyílik meg Hullan Bea Portrék című tárlata az elmúlt öt év műalkotásaiból. A kiállításon megtekinthetők lesznek a művész egyedi hangulatú női arcképei, magával ragadó festményei, város és tájképei is.

 

Hullan Bea egyre népszerűbb festőnő, gyűjtők versengenek egy-egy alkotásának a megszerzéséért. Eredeti szakmáját tekintve fogtechnikus. 2000-ben kezdett el festeni, autodidakta módon. Alkotásai már méreteinél fogva is impozánsak, szinte ráborulnak a nézőkre, és magukkal ragadják saját világukba. Bea a végletek festője. Saját bevallása szerint is végletes lelki állapotban és végletes érzelmi állapotban fest. A szélső határait keresi, sohasem középszerű. Nem a „divatos témák, kikötői fizetett arcképek” festője. Sőt: tévedés lenne azt mondani, hogy ő bárminek is a festője lenne. Bea a Hullan Beán „átszűrt” világ festője.

„A festés az egyetlen dolog az életemben, ahol a szenvedélyem nem faltól falig száguld, hanem megnyugvást talál.” – vallja a művész.

Olaj-vászon képei karakteres nőket mutatnak be, mindezt egy egészen különleges, széttöredezett, kaleidoszkóp-szerűen megjelenő képi világban. Női portrékat 2016-tól fest, egyik legismertebb képe a 2017-ben elhunyt magyar jazzénekesnő, Fábián Juli portréja.

Ízelítő a kiállítás képeiből:

 

 

 

 

 

 

 

Kiállítás megnyitó: 2021. november 6. 17:00 Próféta Galéria

 

Back To Top