A GÓBÉ JÖVŐ SZERDÁN RENDHAGYÓ KONCERTTEL ÉRKEZIK A MÜPÁBA

A csavaros népi popzenét játszó Góbé a Kárpát-medencei fúziós folk c. műsorában vendégei segítségével végighalad az elmúlt 15 éven, sorra véve korábbi lemezeik dalait, majd a jelenhez megérkezve az év elején megjelent Élem c. albumuk szerzeményei kerülnek terítékre.

A Góbé az elmúlt másfél évtized során nagy utat járt be a Bartók-konzis megalakulástól: a zenekar első komoly sikerét 2011-ben, a Talentométer győzelemmel érte el, kiadtak négy világzenei nagylemezt, túl vannak több tagcserén, körbeturnézták Európát, a 2021-ben megjelent Bartók 44 duó dupla lemezzel Fonogram-díjat kaptak, év elején pedig megjelentették Élem c. új nagylemezüket is, amellyel Észtországtól, Franciaországig táncoltatták meg a közönséget.

Az október 5-i este ezen a karrierúton vezet végig, azonban a nosztalgia helyett sok izgalmas, eddig nem hallott hangszerelés és felállás fog megszólalni a Müpában. Vendégük lesz többek között Herczku Ágnes, Busa Pista,  Szokolay Dongó Balázs, és az Anima Musicae Kamarazenekar oktettje.

 

Az Impresszió rovat vendége: Várai Áron, a Góbé zenekar énekese

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.27.

Back To Top