A Denevér ősbemutatója a 3K-ban

TothKrisztina Denever proba1 c DicsoDorka e1617864290897

Egyedülálló látványvilággal érkezik Tóth Krisztina Denevér című darabjának ősbemutatója május 12-én a Kaszásdűlői Kulturális Központba. 

Eltűnik egy gumidenevér az óvodai öltözőből, mire a szülők előbb gyanakodni, majd gyűlölködni kezdenek egymással, s mindezt a virtuális térben. Miközben jelenetről jelenetre szembesülünk a leghétköznapibb jelenünkkel, sok humorral és még több keserűséggel, az óvodai konfliktusból egy kelet-közép-európai, fekete humorú abszurd kerekedik ki, valódi tragédiával a végén.

fotó: Dicső Dorka

Egy független alkotócsapat, Cseicsner Otília dramaturg, Melkvi Bea színésznő és Dicső Dániel rendező viszi színre az egyik legnépszerűbb kortárs magyar író sajátos hangulatú, csupa aktuális témát feszegető darabját. Az online kapcsolattartásba belefásult szülők mindennapos bosszúságai ezúttal nem mindennapi látvánnyal párosulnak, a különleges díszlet és a kreatív technikai megoldások révén az előadás ugyanis kilép a hagyományos színház jól ismert keretei közül. 

TothKrisztina Denever2 MelkviBea c Kallai TothAnett

Melkvi Bea, fotó: Kállay-Tóth Anett

A szellemes szóváltásokkal teli előadásban olyan, sok szülő életét meghatározó problémák kerülnek terítékre, mint a gyereknevelés olykor igen kimerítő nehézségei, a virtuális kommunikáció buktatói, a folytonos megfelelni akarás kényszere vagy a magány, no meg az óvodai bullyinggal határos undokságok, amelyek nem a gyerekek, hanem a felnőttek között mérgezik a levegőt.

Dicső Dánielt, a darab rendezőjét arról is kérdeztük, mi az érdekessége az előadásnak, hány színésszel dolgozik, milyen effekteket alkalmaznak, és ő maga mit szeretne hangsúlyozni az előadás során? 

 

Back To Top