A Capriccio vendége Mindszenty Zsuzsánna karnagy

A Capriccioban Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége Mindszenty Zsuzsánna karnagy, zenetanár, az ELTE Zenei Tanszék docense, a Musica Nostra Kórus alapító karnagya, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, a KÓTA elnöke.

Tanárai többek között Szőnyi Erzsébet, Párkai István, Legányné Hegyi Erzsébet, és Pernye András voltak. Doktori értekezésének témája Sugár Rezső karművészete volt. 2004-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen DLA fokozatot szerzett Summa Cum Laude minősítéssel.

1985 óta a Zenei Tanszéken karvezetést és kórusgyakorlatot tanít, 2018 szeptemberétől óraadóként. 20 évig vezette az ELTE Nőikart, 1994-ben megalapította a Musica Nostra Kórust. A két együttessel számos bel- és külföldi versenyen értékes díjakat nyert (Arezzo, Tours, Marktoberdorf, Debrecen, Budapest, stb.). Ezeken a versenyeken öt alkalommal kapott karnagyi díjat. A Musica Nostra Kórussal számos rádiófelvételt és 6 önálló CD-t készítettek.


Tíz  éven át szerkesztette és vezette az ELTE Zenei Tanszék és a Musica Nostra Alapítvány közös kortárs zenei koncertsorozatát az ELTE Kodály-teremben.
Rendszeresen részt vesz magyar és nemzetközi kórusversenyek zsűrijében, továbbképzéseket és énekes műhelyeket, nyári kurzusokat vezet. (Németország, Belgium, Szlovákia, Oroszország, Szlovénia, Hollandia, Izrael, USA, stb.)


Tagja a Magyar és a Nemzetközi Kodály Társaságnak, valamint a Bárdos Lajos Társaságnak. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének (KÓTA) Ifjúsági Bizottságát vezette 1996-tól, 2003-ig. 2003-tól társelnöke volt, majd 2012-től a szövetség elnökévé választották.
2003-ban Liszt Ferenc díjat kapott. 2007 és 2012 között négyszer kapott kortárs zenei előadói ARTISJUS díjat.

forrás: https://music.elte.hu/oktatoink/mindszenty_zsuzsanna

Back To Top