A Capriccio vendége Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója

A Capriccioban Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója, akinek szerződését nemrég újabb öt évre meghosszabbították. 

Horváth Zsolt 2003 óta, megszakítások nélkül tölti be igazgatói posztját a zenekar élén, s jelenlegi – öt évre szóló – megbízatása június 30-án járt volna le. A januárban meghirdetett vezetői pályázatra egyedüliként jelentkezett. Horváth Zsoltot az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a veszélyhelyzet ideje alatt gyakorló polgármester, Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) nevezte ki újabb öt évre, miután a közgyűlést helyettesítő online konzultáción a képviselők többsége is támogatta pályázatát.

A Bécsi Zeneakadémián és a Pécsi Tudományegyetemen végzett trombitaművész-közgazdász munkájának köszönhetően a PFZ mára országos és nemzetközi szinten is kiemelkedő zenei együttessé vált.

Az igazgató eddigi munkája során számos innovatív elképzelést valósított meg, elindította a zenekar közönségnevelő programját, tudatosan megtervezett marketing- és kommunikációs tevékenységet folytatott, valamint sokrétű partnerkapcsolati hálót épített ki szakmai, gazdasági, oktatási, illetve egyházi partnerekkel egyaránt.

Horváth Zsolt pályázatában számos területet felölelő szakmai tervei, a szakmai utánpótlás nevelés, az online térben való erőteljesebb jelenlét, a partnerkapcsolatok megőrzése és fejlesztése innovatív és előremutató választ kínálnak a jövő kihívásaira, amellyel továbbra is sikeresen folytatódhat a Pannon Filharmonikusok márkaépítése.

A mai Capriccioban szó lesz trombitaművészi múltjáról, Bécsben töltött éveiről, és természetesen a zenekar történetéről, valamint a Kodály Központról is. 

 

forrás: https://papageno.hu/intermezzo/2021/04/horvath-zsolt-ujabb-ot-evig-marad-a-pannon-filharmonikusok-elen/

Back To Top