A Capriccio vendége Herczeg Tamás művészeti menedzser

A Capriccioban Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége Herczeg Tamás művészeti menedzser és rendező, a Szegedi Szabadtéri Játékok leköszönő igazgatója lesz. Szó lesz majd a  pályájáról, a fesztiválról, annak számára legkedvesebb pillanatairól, és persze a kedvenc zenéiről.
Herczeg Tamás Bánffy-díjas kulturális menedzser, színházrendező, címzetes főiskolai docens a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

Színházvezetői és művészeti tevékenysége mellett színházelméleti kérdésekkel is foglalkozik. Szakterülete a művészeti menedzsment, művészeti intézmény-irányítás, a kulturális marketing. A színházi intézményrendszer struktúráinak valamennyi területén – prózai-, és zenés-színház, egy, vagy többtagozatú intézmény, repertoár-, vagy befogadó-színház, a nyári fesztiválok és a független szcéna működése – gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik. A művészeti irányítás mellett alkotóként, kreatív producerként és rendezőként is vállal feladatokat.

Szakmai pályafutásának legfontosabb állomása az ország legnagyobb befogadóképességű előadó-művészeti játszóhelye a Szegedi Szabadtéri Játékok. Előbb a színházzal összevont intézmény kommunikációját irányította, majd részt vállalt a Játékok szervezeti önállósulásának kialakításában. A Szabadtéri Játékok igazgató-helyetteseként a szervezet üzemeltetésében létrejött REÖK (Regionális Összművészeti Központ) alapító igazgatója is lett, azóta a színházi terület mellett képzőművészeti menedzsmenttel is foglalkozik.

2013- óta a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, Harangozó Gyula művészeti igazgatóval második vezetői ciklusukban működnek együtt.

 

forrás: Herczeg Tamás

Back To Top