A Capriccio vendége Gőz László, a BMC alapító-vezetője

A Capriccioban, ma délután 4 órától Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége Gőz László, a Budapest Music Center alapító-vezetője.

A 2013. március 23-án megnyílt BMC-ben zenei könyvtár és információs központ, 350 fő befogadására képes, kamarazenei produkciók számára készült koncertterem, zenészek képzését szolgáló tantermek is találhatók. Az állandó komolyzenei és jazzkoncertek mellett akár többhetes nemzetközi kurzusokat, szakmai eseményeket, versenyeket, ifjúsági programokat is szerveznek a tantermekben és rendezvénytermekben. Helyet ad az épület a világhírű kortárs operaszerző, Eötvös Péter Nemzetközi Intézetének is. Kétszáz személyes, kétszintes jazzklub és kávéház is várja a látogatókat.

Az épületben szállásnak használható helyiségek és egy professzori lakás is található. A Budapest Music Centerben működik továbbá két nagy stúdió és több, feljátszó helyiségnek is használható öltöző – így egy időben akár hat különböző helyen is lehet hangfelvételeket készíteni benne.

A Budapest Music Center évtizedek óta gyűjti, és teszi interneten hozzáférhetővé a magyar zenei élet szereplőinek adatait. A magyar klasszikus és kortárs zenei adatbázisokban magyar nyelv és angol nyelven lehet keresni személyre, együttesre, zenei albumra, kiadóra és zeneműre. A ma élő magyar zeneművészekről, illetve professzionális zenekarokról és kórusokról életrajz/történet, diszkográfia, kontakt és fotó áll rendelkezésre, továbbá zeneszerzők esetén a teljes műjegyzék is elérhető. Az albumokról a kiadóra és a közreműködőkre vonatkozó információk, míg egy-egy zeneműről rengeteg különböző adat, valamint egyperces, online hangminta található az adatbázisokban.

A Capriccioban ma szó lesz a Budapest Music Center történetéről, az épülő operaházról, a Kurtág házaspárról, és a jövőbeli tervekről.

 

www.papageno.hu 

Back To Top