A BDZ Bartók művel emlékezik Kocsis Zoltánra

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar ügyvezetője, fókuszban a Magyar Klasszikus Zene Napja – in memoriam Kocsis Zoltán. Bartók Mandarinjával emlékezik és tiszteleg a BDZ.

Hagyományteremtő szándékkal május 30-án, jövő vasárnap a néhai Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester születésnapján indítja útjára „A magyar klasszikus zene napja” elnevezésű programsorozatát a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét. A Budafoki Dohnányi Zenekar is csatlakozott a kezdeményezéshez; egy dedikáltan az alkalomra összeállított online koncerttel a Megérthető zene sorozatuk részeként Bartók: A csodálatos mandarin – szvittel kívánnak emlékezni és tisztelegni Kocsis Zoltán előtt.

Idén öt éve annak, hogy elhunyt Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb hatású magyar művésze. A kezdeményezéshez egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított és rögzített online koncerttel csatlakozik a Budafoki Dohnányi Zenekar.

A szórakoztatóan ismeretterjesztő, legendásan szuggesztív, karmesteri magyarázatokkal kiegészített és átszőtt Megérthető zene sorozatukba ráadás koncertként felvett Bartók: A csodálatos mandarin – szvittel kívánnak emlékezni és tisztelegni Kocsis Zoltán előtt. Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar zeneigazgató karmestere köztudottan sajátos viszonyt ápol a Kocsis Zoltán által is kiemelt kötődéssel kezelt Bartók-életművel. Tudása és Bartók-ismerete közismerten kiemelkedő.

A koncertet a Budafoki Dohnányi Zenekar youtube csatornáján láthatjuk jövő vasárnap, délelőtt 11-kor.

forrás: www.bdz.hu 

Back To Top