40 ÉVES A FISE!

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület jubileumi kiállítása holnaptól látható.

A kiállításon fiatal iparművészek munkáit láthatjuk. A belsőépítészet, a fotográfia, a tervezőgrafika, a formatervezés, a divattervezés, az ékszertervezés, a kerámiatervezés és a textiltervezés is megjelenik. 185 kiállító, közel 200 alkotása mutatkozik be a B32 Galériában. A munkákat két héten kereszütl nézhetjük meg.

A FISE ünnepi kiállítása nem csupán a tagok által készített tárgyak prezentációja, hanem a fiatalok válasza a kortárs magyar iparművészet előtt álló feladatokra. Egyszerre mutatja be az egyéni teljesítményeket, a korosztály művészi színvonalát és az Egyesület szakmai rangját.

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület sikerének titka, hogy a tagok között számos, a kortárs design élvonalába tartozó, nemzetközi szinten is kimagasló munkákkal rendelkező alkotó van, akik nem csak a jelenlétükkel növelik a FISE presztízsét, hanem aktívan részt is vesznek annak működtetésében.

A látogatók nem csak a kiállított alkotásokat tekinthetik meg, jövő szombatn egy egésznapos iparművészeti vásáron is részt vehetnek (FISE Art Fair).

A kiállítást ma délután hatkor nyitják meg Mayer Kitti designteoretikus és Mascher Róbert a FISE elnöke közreműködésével.

A finisszázsra október 20-án, csütörtökön kerül sor, amikor a FISE két új kiadványát is bemutatják. Az egyik a Design, mint hal a vízben – a Fiatal Iparművészek Stúdiója története című kötet. Ez Kránitz Tibor és Mascher Róbert munkája. Valamint megjelenik a FISE40 című katalógus is, amely az egyesület tagságát és alkotásaikat mutatja be.

Zárásként pedig egy különleges divatbemutatóval is készülnek, itt a FISE tíz tervezőjének kollekcióit csodálhatjuk meg.

Az Intermezzo vendége: Mascher Róbert, a FISE elnöke

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.10.05.

Back To Top