PAPAGENO KLASSZIK A KLASSZIKUS ZENE JEGYÉBEN

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának október 8-i adásában interjút hallhattak Bonnyai Apolkával, Márta Istvánnal és Mocsári Károllyal.

 

II. KÁRPÁT-MEDENCEI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL

Második alkalommal rendezik meg Bonnyai Apolka zongoraművész művészeti vezetésével a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivált, amelynek középpontjában a Kárpát-medence gazdag zenei öröksége és kiemelkedő kulturális élete áll. Világhírű magyar és külföldi szólisták mellett ifjú tehetségek is bemutatkoznak Budapest, Szabadka és Kolozsvár különféle koncerthelyszínein szeptember 16-a és október 17-e között.

 

MÁRTA ISTVÁN 70 ÉVES

Márta István, aki eredetileg zeneszerzőként végzett, több színházban zenei vezető volt, az Új Színházban igazgató is. Fesztiválokat alapított, kamarazenészként járta a világot, rendezett színházat, ma pedig képviselő-testületi tag a szívének kedves Kapolcson, miközben több éve foglalkozik a Művészetek Völgye történetével, a kapolcsi archívummal és hatodik éve szervezi az általa alapított Kapolcska programajit. Márta Istvánt 70. születésnapja alkalmából köszöntjük.

 

MOCSÁRI 60 KONCERT

„Hatvanadik születésnapomra szeretném magam és a közönséget meglepni a hozzám legközelebb álló zeneszerző, Liszt Ferenc zongoraversenyeivel,egyúttal adózva a számomra legnagyobb zongorista, Kocsis Zoltán emlékének, aki az idén lenne hetvenéves” – ajánlja a közönség figyelmébe különleges koncertjét Mocsári Károly zongoraművész, aki még a Zeneakadémián kötött életre szóló barátságot Kocsis Zoltánnal. Mindketten kitüntetett figyelmet szenteltek Liszt Ferenc műveinek, és erről tanúskodik az október 17-i ünnepi hangverseny programválasztása is: a két nagy zongoraverseny, az Esz-dúr és az A-dúr koncert mellett megszólal két emblematikus darab, amelyekben ugyancsak a zenekar és a zongora összjátéka kerül a középpontba. A hangversenyen a Concerto Budapestet Dubóczky Gergely vezényli a Pesti Vigadó Dísztermében.

Adás: 2022.10.08. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top